tuinen stedebouw landschap
home
Ontwerper:
Marc Proost
tuinarchitect landschapsarchitect stedenbouwkundige en verkeersdeskundige


Bredestraat 12
2330 Merksplas
Belgie

tel. 014 63 57 63
email: info@atlp.be

 

In onze moderne maatschappij, waarin vrije tijd schaars wordt en de behoefte aan rust en ontspanning toeneemt, wordt de waarde van een stijlvolle tuin steeds hoger in geschat. Vandaar dat het ontwerp van een tuin meer aandacht verdient.

 


Het ontwerpen van een tuin is een proces waarbij de ontwerper en de gebruiker nauw samenwerken.
Vertrekkende vanuit de (toekomstige) behoefte en - wensen van de klant, aangevuld met een inventarisatie van de bestaande tuin, wordt een creatief schetsontwerp gemaakt.

 

De ontwerpstijl wordt afgestemd op de situatie, de omgeving en de aard van de opdrachtgever.


Om het ruimtelijke inzicht in dit ontwerp te vergroten wordt er, indien gewenst, een vogelvluchtperspectief bij gemaakt.
Deze basis wordt uitgebreid doorgesproken waardoor de toekomstige gebruiker inzicht krijgt in de volledige ontwerpvisie en de bijhorende creatieve oplossingen.

 


Pas na bezinning en eventuele aanpassing wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot beplantingsplannen en technische plannen.

Hierbij worden gepaste materialen en planten uitgezocht .

Zo wordt de visie en de sfeer van het schetsontwerp vertaald in concrete kleuren en texturen die passen bij de omgeving, de grondsoort, de oriëntatie, kortom de algemene ontwerpcontext.

 


De plannen worden voorzien van de nodige details, hoeveelheden en richtlijnen zodat de kwaliteit van de uitvoering en de graad van afwerking gegarandeerd is.

Deze uitvoeringsplannen worden uitgebreid doorgesproken en waar nodig bijgestuurd zodat we een tuin maken die niet alleen beschikt over de nodige ruimtelijk kwaliteiten maar ook voldoet aan alle eisen en wensen die bij de klant leven.
In deze fase worden ook de concrete uitvoering en het te verwachten onderhoud doorgesproken. Dit voorkomt verrassingen tijdens of na de realisatie van het ontwerp.

 


Aangezien ons advies vrij is van verplichtingen met betrekking tot de uitvoering, weet men vooraf dat iedere keuze in het ontwerp gemaakt wordt in functie van de klant en de situatie, en niet in functie van voorraden, leveranciers of andere belangen.

De aannemerkeuze blijft ten alle tijden bij de klant waardoor ook doe het zelvers zich ten volle kunnen uitleven.